Medicinsk Qigong styrker krop og sjæl

Jichu Gong (grundmetoden)

En systematisk gennemgang af hele kroppen, der åbner for god Qi-gennemstrømning og stimulerer blodcirkulationen. Spændinger og blokeringer opløses og udrenses.

Jeg kunne ikke undvære Jichu Gong, som jeg træner flere gange om ugen. Træningen består af en række enkelt øvelser sammensat i en fast rækkefølge. På trods af metodens simplicitet er den utrolig effektiv. En træning tager ca. 25 minutter.

Dong Gong (trin 2)

Dong Gong er Trin 2. Det er den eneste, hvor du skal have lært en anden metode og trænet den i en periode.  Grunden til det er, at vi her kommer til at arbejde mere med energierne. Vi kommer lidt dybere med sundhedseffekter, der forbedrer livskraften (Qi) yderligere og skaber en stadig større styrkelse af balance i krop og sjæl. 

Man kan med stor fordel træne Jichu Gong, som renser din fysiske krop, og umiddelbart bagefter Dong Gong, som lader kroppen op med ny energi.

Delfinkraftens Qigong

Øvelserne og fokus er inspireret fra delfinen, som lever i det azurblå varme hav. Delfinen opfattes som glad, empatisk, legesyg og fri. I øvelserne efterligner vi delfinens bevægelser, når vi danser som en delfin, hopper og synger som en delfin. 

Lyde er helsegivende og der bruges tre helselyde, som forstærker sundhedseffekten. 

I den sidste øvelse trækker vi kraft fra det universelle. Alle qigongmetoderne styrker din intuition og støtter din spiritualitet. Den sidste kraftøvelse i Delfinkraftens Metode er dog helt unik og medfører stor taknemmelighed til hele universet. 

Træningen tager ca. 40 minutter.


Peace Power Qigong

Peace Power Qigong, også kaldet Fredskraftens Qigong, er en moderne body/mind-metode, der lærer de unge mennesker netop det. Serien er den mest krævende, for det er gør det lettere for de unge, at holde fokus. Bevægelserne er med til at regulere hormonerne, temperamentet og koncentrationen. Forsøg på skoler i Sverige har vist, at øvelserne mindstker stress, øger elevernes velbefindende og skaber ro og koncentration i undervisningen.

Selv om det er ungdommens metode, har alle godt af at træne serien, men den er krævende, for du skal stå på et ben, have god balance og stå med lukkede øjn længere tid. Fortvivl dog ikke, for du vil kunne træne dig op over tid. 

Igennem serien efterligner vi dyrenes bevægelser, som f.eks. når ørnen flyver.

Lyde er helsegivende og der er tre helselyde med, som forstærker sundhedseffekten.

En træning tager ca. 45 minutter. 

Senior Qigong

Øvelserne ligne Jichu Gong (grundmetoden) men her tager bevægelserne hensyn til ældre, som har slidt længere tid på kroppen. Samme øvelse laves flere gange her, end i gundmetoden. Samtidig går det lidt hurtigere og der tages under øvelserne hensyn til aflastning til bl.a. ryg, knæ og nakke. Der er samme mulighed for fordybelse, og der er samme helsevirkning i træningen, som grundmetoden. 
Træning ca. 35 minutter. 

Børnenes Qigong

For at inspirere børnene er træningen en sjov leg. Vi efterligner dyrenes bevægelser og lyde. Vi går som en tiger, hopper som en hjort, lunter som en bjørn og er en abe på bananjagt. Vi bliver alle som børn, kravler, hopper, kikker - og mens vi leger, så laver vi de gennemtænkte bevægelser og styrker vores helbred. Farver styrker helbredet såvel som lyde gør. Farverne er godt indtænkt i de forskellige dyr. 


Stille Qigong

Jeg er uddannet instruktør i Stille Qigong (meditation). 

Når du er stille, når du lukker alt larm ude, og når du er så stille, at du ikke kan høre ego'et tale, så kan du komme hjem til dig selv.  Du kender sikkert godt talemåden "du har svaret inde i dig selv". Det har du også, men hvis du ikke er bevidst om at lukke larmen ude, så kan du ikke høre svaret inde i dig selv. 

Der er så utrolig mange fordele ved at meditere, for bare at nævne nogle her så er det helbredende at meditere. Du bliver bedre til at lytte til dig selv og mærke efter, hvad du gerne selv vil. Du bliver mere kreativ og får overskud.

Kinesisk ordsprog: "Kun når du er stille, kan du høre sjælen tale".  

Her står header scripts /kkusk